KookJij

Recept voor Tomatensoep (Italiaans) met veel erin én crostini

Een heerlijk tomatensoep (italiaans) met veel erin én crostini recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
  2. > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: veel van mezelf en een beetje uit de Digrosfolder
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm olijfolie in de soeppan en laat de fijngesneden knoflook en de aan stukjes gesneden paprika even wat glazig worden. Doe dan de aan stukken gesneden champignons erbij en doe het vuur wat hoger. Blijf husselen. Gooi de pesto erbij en ook de bouillon en de tomato frito. Breng aan de kook en gooi de gehaktballetjes erin; laat dit even koken en gooi dan de tortellini er bij. Laat een poosje zachtjes doorkoken (6 minuten???).
Ondertussen de (oven)grill voorverwarmen en de ciabatta halveren en doorsnijden. Besmeren met roomkaas en bestrooien met pijnboompitten. Zet ze op de bakplaat en sprenkel er nog olijfolie over. Bak ze lekker knapperig en serveer ze (uiteraard) bij de soep.

Mijn kookverhaal (Gea Bruining)

Toen ik de bloemkoolpuree van Jan A. van der Hoeden (jummie!!!!) maakte deze week, zag ik wat ik nog meer in de koelkast had liggen. Aangezien ik erg van soep houd en vooral van het maken daar van, besloot ik de ingrediënten uit de koelkast te gebruiken. Hierbij was ook nog een gehaktballetje. Deze heb ik dus in stukjes gesneden. In de diepvries had ik nog tortellini liggen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Bij mijn favo's, Gea.
Groetjes, Flavia.;)
Anna

Anna zegt:
Hahaha! Thanks, Sherlock:p:p:D:D
sherlock

sherlock zegt:
You are too good: you make it well. I know it!:D:)
Anna

Anna zegt:
Ben benieuwd! We zijn er nog mee bezig. Sherlock is nog in onderzoek!:D:D:p:p:p
gea

gea zegt:
Dit recept had ik al begin maart geplaatst op m'n receptenpagina maar toen ging er iets mis met het aankondigen daarvan. Dus....nog maar even;)