KookJij

Recept voor Tandoori Kruiden cq Marinade

Tandoor=kleioven Tandoori=een stokoude saus of marinade uit India
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 24 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Marinades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: India
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

1).Doe alle ingredienten in de keukenblender en draai daarvan een mooie gladde homogene crême-achtige substantie.
2).Leg de kip, rundvlees, etc. in de marinade voor minstens 4 uur.
3).Haal het meeste van de marinade van de de kip, rundvlees, etc. en grill het gaar in de tandoori oven of gewone oven of grill (oven), enz.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Elke Indiase familie heeft natuurlijk zijn eigen recept, maar dat zijn de details. Het hierboven gegevene klopt in 't algemeen vrij aardig. Je kunt sommige smaakaccenten naar voren halen (kruidnagel, kardamom, nootmuscaat bv), je kunt varieren in scherpte met de pepers, je kunt de ziltheid varieren met het zout, je kunt met de olie spelen. (ghee, sesam, rijstolie, katjangolie, enz.). Maw je kunt er toch je eigen smaakje aan geven.
Je kunt de kant en klaar gemaakte eigen tandoori marinade ongeveer 3 - 4 dagen in de koeling bewaren.
Het is dus al met al een sprookje dat tandoori-gerechten MOEILIJK zijn om te maken, ze zijn wel BEWERKELIJK om te maken.
Wanneer je alle potjes klaar hebt staan binnen handbereik, is je tandoori-marinade snel geklaard. Met alles opzoeken, enz. heb ik er totaal een uur voor gerekend.
Maak wat meer poeder-deel (ongeveer 3 mnd goed te bewaren) de andere ingredienten heb je zo bij elkaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Mia we zijn er om elkaar te helpen :);):p
mia7

mia7 zegt:
Dank je wel Chefkok Derbyke:)Ik ben benieuwd naar de smaak. Heel erg bedankt voor het zoeken :)

Jan, jij bedankt voor het recept :):p

Aan beiden de vriendelijke groetjes :)
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
derbyke, Dank voor het nette antwoord.
Jan A.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Mia, ben het even gaan op zoeken.
Een plant uit de enorme vlinderbloemenfamilie. Komt van oorsprong uit Mesopotamië en verspreidde zich van daaruit naar links (Middellandse zee) en naar rechts (Azië) de wereld over. Wij kennen in Nederland voornamelijk het gelige, hoekige zaadje, maar het blad is ook erg lekker. De zaadjes hebben een heerlijk kruidige, warme, kerrie-achtige geur. Het is dan ook een belangrijk ingrediënt in veel kerrie-mengsels. Groetjes :);):p
mia7

mia7 zegt:
Wat is Fenugriek Jan..
Groetjes Mia:):p