KookJij

Recept voor Stoofpotje van kip onder een deegkorstje

Een heerlijk stoofpotje van kip onder een deegkorstje recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: lekker van bij ons
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de kip in reepjes en bak die bruin in de helft van de boter. Pel en hak de sjalot en knoflook, snij de lente-ui en prei in ringetjes, de wortelen in plakjes. Doe ze in de pan bij de kip, voeg de tijm toe en bak 6 minuten.
Bestrooi met de bloem, roer goed om en voeg roomkaas, mosterd en peterselie toe.
Snij de paddenstoelen in plakjes. Verwarm in een andere pan 1 el olie met de rest van de boter en bak daarin de paddenstoelen 4 à 5 minuten op hoog vuur, tot al het vocht verdampt is.
Meng de paddenstoelen met het kipmengsel en breng op smaak met peper en zout. Schep het mengsel in een hoge ovenschaal van ± 22 cm diameter. Klop de eidooiers los met de melk. Bestrijk daarmee de randen van de schaal. Dek de schaal af met het bladerdeeg. Overtollige randjes snij je weg. Die kun je eventueel gebruiken om de bovenkant van het deeg te versieren (steek er figuurtjes uit met vormpjes). Maak in het midden een gaatje, zodat de stoom weg kan.
Doreer de bovenkant met losgeklopt ei en zet de schaal 20 à 30 minuten in het midden van de oven, tot het deeg krokant en goudbruin is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Dieck

Dieck zegt:
Hoi hoi hier het recept
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Mevrouw Koudys, zal me bij gelegenheid eens toeleggen om een dergelijke tabel op te maken;-)
Groetjes; Erwin.
Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Het lijkt me makkelijk genoeg specifiek te zijn. Vooral met recepten lijkt me dat gewenst. Bv. ook het vermelden bij kruiden, of de hoeveelheid verse of gedroogde kruiden zijn. Gist zou ook in vers of gedroogd aangetoond worden voor het voorkomen van misverstanden. Wij zijn niet allemaal even ervaren, ook al doen we ook even graag lekker eten.
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Hallo Ank, dit kan op voorhand bereid worden maar dan wel zonder het bladerdeeg. Dit kan je dan wel toevoegen bij het opnieuw opwarmen in de oven.
Groetjes, Erwin.
Ank

Ank zegt:
Kan ik dit recept ook al een dag van te voren maken of een paar uur van te voren?
Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Ola, fijnproever is weer actief ;-) kerstvakantie is teneinde :-)
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Aan u de eer, heer Elens ;-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Misschien moeten we hier op de site nog zo'n inhoudstabel plaatsen, samen met de nodige uitleg betreffende de gebruikelijke lepel-formaten in Nederland en België;-)
Groetjes, Erwin.

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Dan moet het helemaal duidelijk zijn, lijkt me.
Maar ik snap het wel, wij gebruiken die afkorting (bijna) nooit. Het is vaak of een (of meedere) theelepel (s) of een eetlepel.
Net zoals jullie soeplepel gebruiken, dan denken mensen ook wel dat er een opscheplepel voor de soep gebruikt wordt; ofwel een pollepel.
Zo leren we weer wat, nietwaar?
Groetjes,
Anna. :-)
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Ter info, en komt van Nederlandse site ;-)
1 koffielepel zout: 15 gr
1 koffielepel citroensap: 5 gr
1 koffielepel kaneel: 3 gr
1 koffielepel specerijen: 3 gr
Groetjes, Erwin.
Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Koffielepel kennen we niet echt, in Nederland. Je zou kunnen zeggen; een dessertlepel of 2 (afgestreken) theelepels. In hoeveelheden zo'n 5 cc.
Beetje meer of minder zal niets afdoen aan dit lekkere recept! :-)
Groetjes,
Anna.
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Lekkerbekske, kl staat voor koffielepel zoals 2 reacties eerder reeds vermeld.
Kant en klaar bladerdeeg is 150 à 200gr per vel.
Groetjes, Erwin.
Lekkerbekske

Lekkerbekske zegt:
Dit is zo`n recept, dat je doet kwijlen als je het leest, maar ik weet niet hoeveel 2 kl meel zijn. Wat betekent kl? En wat is het gewicht van een rol kant en klare bladerdeeg? Hier in Canada zullen die gewichten wel wat anders zijn dan in Europa.
Erwin Elens

Erwin Elens zegt:
Hallo helma, kl staat voor koffielepel;-)
Groetjes, Erwin.
helma lemmers

helma lemmers zegt:
Wat bedoel je met ?

2 kl tijmblaadjes
2 kl bloem
2 kl mosterd

groetjes helma