KookJij

spirelli in spinazieroomsaus met kip en spek

Een heerlijk spirelli in spinazieroomsaus met kip en spek recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Pasta's
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe spirelli in spinazieroomsaus met kip en spek te bereiden

1. snij de ui fijn
2. kook de pasta beetgaar in een grote pan kokend water en zout
Als de paste gekookt is moet je hem afgieten en onder een kraan met koud stromend water afspoelen
3. bak de knoflook en de ui in olie al roerend tot ze glazig zijn
4. rooster de pijnboompitten in een pan gedurende een halve minuut (zonder olie of boter en regelmatig schudden)
5. voeg de spinazie en de pijnboompitten toe en bak ze kort mee tot de spinazie is geslonken
6. voeg de room, melk en de kruidenkaas toe, breng op smaak met zout en peper
7. binden met maïzena (eerst oplossen in een beetje water)
8. snij de kip in kleine stukjes en bak ze in een pan met olie tot ze voldoende gaar zijn vanbinnen maar niet te droog! Op het einde de honing en de tijm erbij doen.
9. doe een beetje olie in een pan en bak de spek
10. meng de pasta met de saus (zorg dat de spinazie en het vocht goed gemengd zijn)
11. doe de kip en de spek boven op de pasta en werk af met Parmezaanse kaas

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

petra9

petra9 zegt:
Ik ga het maken met rijst, dan is het geschikt voor mijn dochter met allergieen! Het klinkt heerlijk!:):D
resi.

resi. zegt:
een heerlijk recept bedankt.:p:p