KookJij

Speciale gehaktballetjes

Een heerlijk speciale gehaktballetjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Kinderen - Traktatie
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: fiona faulkner
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Speciale gehaktballetjes te bereiden

Verhit de olie in een koekenpan op matig tot hoog vuur. Bak hierin de ui met de knoflook en pijnboompitten 1 à 2 minuten. Neem de pan van het vuur. Laat de tonijn uitlekken, doe hem in een kom en verdeel hem met een vork in vlokken, dit is een leuk werkje voor kinderen. Laat de kinderen ook helpen met het toevoegen van het limoensap, het ei, broodkruim en de peterselie. Vermeng alles goed met een metalen lepel. Voeg de gebakken ui, knoflook en peterselie toe en schep het vismengsel hiermee om. Voeg een snufje zout en peper toe. Neem kleine handjes vol van het visgehaktmengsel en draai hiervan tussen je handpalmen kleine gehaktballetjes ter grootte van een golfballetje of walnoot. Leg ze op een bakplaat. Sommige kinderen vinden dit een leuk werkje, andere willen zich liever niet vies maken. Leg de gehaktballetjes een uurtje in de koelkast om een beetje op te stijven. Verhit een scheutje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op matig tot hoog vuur en laat de gehakt balletjes hierin goed doorwarmen en rondom goudbruin kleuren. Serveer ze met de pastasaus en spaghetti en strooi er wat verse peterselie over.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Fendy Hansen

Fendy Hansen zegt:
Hallo Sonja,
vraagje, waar en wanneer moeten de pijnboompitten er in, je schrijft in je recept twee keer over de pijnboompitten (broodkruim):?