KookJij

Soep voor in de vroege herfst

Een heerlijk soep voor in de vroege herfst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
  2. > Soepen - met Vis
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Soep voor in de vroege herfst te bereiden

Neem een ronde uitsteekvorm, van het brood 2 ringen uitduwen. Besmeer goed met de rambolkaas een half tomaatje in het midden en dresseer de komkommer er rond. Houd even aan de kant deze worden onder de grill verwarmd.
De greenshell mosselen van nieuw zeeland (gaar) in een vuurvaste schotel, bedruppelen met olijfolie en er de mozzarella kaas er over strooien evenzeer aan de kant houden gaan samen met het broodje onder de grill.
Venkel in blokjes snijden.
Paprika's in blokjes snijden.
Zoete aardappel in blokjes snijden.
Vruchtvlees van de butternut kleiner snijden.
Sjalotjes in halve ringen snijden.
Stoof de groenten aan in olijfolie, vervolgens de visfond toevoegen en laat maar even rustig inkoken. Voeg de bouillon toe .
Zet nu de mosselen en broodjes onder de grill +/- 5 min.
Voeg als laatste de stukjes kabeljauw toe aan de soep.
Serveer de soep zeer warm en presenteer er de mosselen en het broodje erbij. Een beetje vers gesneden dille over het bord.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Ja, ik ben een flamingant: bezoek Vlaanderen minstens drie keer per jaar. Maar wat je zegt is waar: Nederlandse winkel zijn vergeleken met Belgische enorm arm.... hetzelfde geldt voor de horeca, als ik in pakweg Kortrijk mosselen eet krijg je zoveel friet dat je het niet op kunt, stokbrood, 3 roombotertjes... En dan vragen ze nog of je meer wil..... Dat is toch wel een verschil, helaas. Verder zijn we natuurlijk precies hetzelfde en zouden we meer moeten samendoen.
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Gerard van der Leeuw, doet me plezier dat je ze gemaakt hebt, Belgen en Nederlanders, ja hun taal is wel ongeveer hetzelfde ;)Als jij meer tomaatjes wilt gebruiken gewoon doen aan jou de keuze. En goed dat jouw mosselen evenzeer lekker groot, vol smaak waren. Hier in Belgie hebben we geen probleem met het verkrijgen van specialiteiten, altijd proberen waard. Zeer vriendelijke groeten :):p
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Gemaakt! Met met flespompoen, zo heet een butternut nu eenmaal in het Nederlands. En inderdaad een cotailtomaatje voor 6 borden soep is wat zuinigjes, ook als garnering. Maar lekker, ja. De zeeuwse mosselen deden het prima, lekker groot, vol smaak en veel gemakkelijker verkrijgbaar.
derbyke

derbyke zegt:
Beste Gerard van der Leeuw, dank je voor de reactie. Butternut even googlen en daar vind je ze in alle maten. En het coctailtomaatje is alleen maar voor afgarnering. De mosselen: gebruik jij maar de gewone zeeuwse mosselen uit Yrseke, ik verkies de andere. Als je de soep hebt gemaakt laat je maar weten hoe ze smaakte. Nog een fijne dag verder en groetjes van ons 3tjes :);):p
Gerard van der Leeuw

Gerard van der Leeuw zegt:
Ziet er goed uit, al vind ik dat ene cherrytomaatje wel heel, heel weinig. En een 'butternut'? Bedoedel je een flespompoen? Ik neem het aan. Ik gebruik uiteraard gewoon zeeuwse mosselen uit Yrseke. Die zijn m.i. lekkerder.