KookJij

Sinasrijst met Visjes

Een heerlijk sinasrijst met visjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4-6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sinasrijst met Visjes te bereiden

We zullen eerst de rijst bereiden:
Zet de oven aan op 80 graden Celsius
Zet het sap van sinaasappel en citroen op en kook in tot er
ongeveer 1 liter over is of iets minder.Laat op een laag vuur staan.
Laat in een pan met dikke bodem 1 eetlepel olifolie met 2 eetlepels roomboter heet worden en bak hierin de uien en knoflook glazig.Doe hierbij de rijst en roer tot de rijstkorrels alle bedekt zijn met een laagje vet.Doe hierbij de wijn en de prei en laat de wijn intrekken onder voortdurend roeren.
Doe de champignons er bij en blijf roeren.Nu eerst een
pollepel met citrus-mengsel en roeren tot alles is opgenomen.Nu mag de rest van het sap bij de rijst en we blijven nog roeren.Dan deksel op de pan en in een voorverwarmde doen die op 80 graden Celsius staat.
Dit laten we een uur zo staan.Dan halen we de pan uit de oven en roeren de rijstpreu even snel ietsje los.Dan de pan met deksel op weer in de oven die op 60 graden Celsius wordt gezet.Met de rijst kan nu niets meer gebeuren.
#
Dan gaan we aan de slag met tomaat,komkommer,azijn,
olie,mosterd en peper&zout naar smaak.
#
We kijken even of alle vissen wel schoon zijn en ontdaan van graten.
Dep de vissen droog en bloem ze (de garnalen niet) lichtjes
en bak ze in een mengsel van olijfolie en roomboter tot een bruin korstje op de vissen en de garnalen net roze zijn geworden.
Rijst uit de oven,door de rijst een kluit boter weg werken en een bosje fijngehakte dille (of kervel,of koriander,of peterselie).

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Dien op op voorverwarmde borden (de oven stond toch op 60 graden Celsius!) met de visjes en gaarnaal,een beetje kaas en tomaat-komkommer en versierd met wat groen.
Wat drinken we hierbij?
De meeste witte wijnen kunnen hierbij.
Zelf neem ik het liefst een Duitse Riesling

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst