KookJij

Sauzen II

Sauzen gebruik je om "bruggen" te slaan tussen diverse smaken.Je gebruikt ze om de smaak van een een gerecht op te vijzelen.Je gebruikt het om extra smaak te geven aan een product.Je gebruikt het om een droge sensatie weg te werken.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sauzen II te bereiden

PORTSAUS:
1).Helft van de boter in pan met dikke bodem laten smelten en daarin de ui en knoflook glazig aanfruiten. Champignons toevoegen en de bessen. Even door laten sudderen. Nu de port er bij en het geheel 1/3 inkoken.
Nu gaat de sinaasappel er bij met de kalfsfond. Dit geheel koken we weer voor 1/3 in, zodat we ongeveer een 400 cc overhouden.
Van het vuur af kloppen we de rest van de roomboter er door en maken af op smaak met peper en zout.
***
CRANBERRY SAUS:
Water en suiker met de zest opzetten en roeren tot de suiker is opgelost. Nu gaan alle cranberries er bij. We blijven koken tot de cranberries zowat allemaal zijn stuk gekookt en de massa jammig begint te worden.
De basis saus is klaar.
De saus kan opgeleukt worden met bv geraspte verse gemberwortel, kruidnagelpoeder, steranijspoeder, chilisaus,enz.
*****
SLASAUS
1).Doe alle ingredienten behalve de olie in een blender en draai daarvan een homogene massa
2).Dan de olie beetje bij beetje toevoegen bij draaiende motor
**** 
HONG KONG SAUS:
Roer alle ingredienten goed door elkaar.
Te gebruiken bij vlees,vis,groenten en noodles

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst