KookJij

Salade tortilla taart

Deze tortilla salade stapeltaart is eigenlijk min of meer een creatief broodje gezond maar dan in een mooi jasje. Leuk om mee voor de dag te komen tijdens een picknick of op een buffet. Maar ook gewoon leuk EN lekker als lunch, brunch of licht hoofdgerecht. De heerlijke romige dressing doe je er vlak voor het serveren overheen of je laat iedereen zichzelf bedienen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Facebook/YouTube in eigen keuken gemaakt en aangepast
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Salade tortilla taart te bereiden

  1. Stapel alle ingrediënten in de springvorm op elkaar (zie foto's). Begin met enkele grote slabladen op de bodem daarop een tortilla wrap, schijfjes komkommer, schijfjes ei, tortilla, reepjes sla, plakjes radijs, schijven gekookte ham, reepjes paprika, plakjes tomaat, reepjes sla, tortilla, plakken kaas en garneren met peterselie.
  2. Zet de taart ongeveer 2 uur in de koelkast en snij hem daarna aan met een scherp mes.
  3. Doe alle ingrediënten voor de dressing in de blender en mix het tot een gladde vloeistof.
  4. Doe de dressing in een schenkkannetje of flesje en bewaar deze ook in de koelkast totdat je de taart serveert.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

TIP: Gebruik wel een scherp mes om mooie nette punten van de 'taart' te snijden,

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst