KookJij

Rustiek geroosterde kip

Een heerlijk rustiek geroosterde kip recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rustiek geroosterde kip te bereiden

Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk de kip met de olie en vul hem met de halve citroen en enkele takjes tijm. Bestrooi de kip met de kipkruiden.

Plaats de kip in een grote braadslede en leg hem op een paar stukken aardappel. Plaats alle groentes en de rest van de aardappelen erom heen. Leg de knoflook teentjes in hun schil tussen de aardappelen en duw de overige takjes tijm tussen de groenten in. Giet wat olie over de groenten heen en bestrooi ze met zout en peper.

Plaats de braadslede in het midden van de oven en rooster de kip ca. 45 min.

Haal de braadslede uit de oven, verlaag de temperatuur naar 180°C. Draai de groenten en aardappelen om en giet wat van het kookvocht over de kip en groenten heen. Voeg de cherry tomaatjes aan de braadslede toe. Plaats de braadslede terug in de oven en rooster het geheel nogmaals 45 min.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fijnproever

fijnproever zegt:
Hallo flavia, blij te horen dat het gesmaakt heeft;):D:D Groetjes, Erwin.
flavia

flavia zegt:
Erwin, gisteren dit gerecht bereid voor vrienden. Ik heb wel geen hele kip gedaan maar met kippenpoten. Het was erg lekker en iedereen heeft gesmuld. Groetjes.:);)
fijnproever

fijnproever zegt:
;):p:p:p:D
gea

gea zegt:
Het gaat hier verrukkelijk ruiken...Vanavond opnieuw dit heerlijk gerecht:)
fijnproever

fijnproever zegt:
Laat het jullie alvast smaken en is zeker het proberen waard om het eens met piri piri in te smeren, maar wel niet te veel;)
crot

crot zegt:
Lijkt mij ook verukkelijk,ga het zeker vlug maken. En laat het onze Portugese vrienden hier in Portugal proeven. Misschien een idee, kip met een beetje piri piri insmeren?? Groet;)
fijnproever

fijnproever zegt:
Gea, laat het je alvast smaken en horen het dan wel.
Groetjes;):D:D
gea

gea zegt:
Lijkt me vurrukkulluk, Erwin!:):):)Komt één dezer dagen zeker op tafel! Dank je wel:p