KookJij

Rode bessenjam

In de bessentijd, als de struiken in mijn tuin volhangen met deze rode sappige parels die erom schreeuwen om geplukt te worden bedenk ik vaak ter plekke wat ik ermee zal doen. Mijn emmertje vol plukkende bedacht ik dat ik wel eens jam kon maken. Lekker en zo gebeurd. Omdat ik zelf niet van zo`n zoete jam houd heb ik deze variant gemaakt. Fruitig en zeer fris niet alleen door minder suiker te gebruiken maar zeker ook door de toevoeging van citroensap. Zorg ervoor dat de potten die je gebruikt goed schoon zijn door ze met heet water of in de vaatwasser te wassen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 1 personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
  2. > Dieet & Slank - Overig
  3. > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: van Gilse
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rode bessenjam te bereiden

  1. Was de bessen en ris ze. Je kunt hiervoor een vork gebruiken.
  2. Meng de bessen met de suiker en doe er het citroensap bij.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat het goed doorkoken (5 minuten).
  4. Plet ondertussen de bessen tegen de rand van de pan met behulp van een pollepel.
  5. Vul de glazen potten tot net onder de rand en draai de deksel er goed strak op.
  6. Zet de potten ondersteboven (ongeveer 5 minuten).
  7. Na 5 minuten zet je de potten weer recht en pas als ze volledig afgekoeld zijn zul je merken dat de jam pas stevig wordt.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Bewaar de potten jam bij voorkeur in de kelder of op andere koele donkere plaats.
Geopende potten dienen in de koelkast bewaard te worden en zijn na opening nog beperkt houdbaar.
Omdat deze jam niet zo zoet is, is het de ideale basis voor het maken van bessensaus bij vleesgerechten, wildgerechten en stoofpotjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst