KookJij

Risotto met Pesto en Avocado Salsa

Een heerlijk risotto met pesto en avocado salsa recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
  2. > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Vrienden uit Italië
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Risotto met Pesto en Avocado Salsa te bereiden

1).Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie en zweet daarin de uien en knoflook glazig.
2).Voeg de rijst toe en laat die mee fruiten. Roer flink door totdat alle rijstkorrels er glazig doorzichtig uitzien.
3).Giet de wijn ineens in de pan en roer totdat de vloeistof is verdwenen.
4).Pollepelsgewijs nu de bouillon toevoegen en pas de volgende lepel bouillon toevoegen wanneer de vorige geheel is opgenomen / verdampt. Doe dit net zo lang tot de bouillon geheel is opgebruikt.
5).Roer de pesto door de rijst en de klein gemaakte avocado's.
6).Doe de pan met rijst nu in de oven,die is voorverwarmd op 70°C met het deksel er op.
7).Nu de salsa maken door alle kleingemaakte onderdelen goed door elkaar te husselen.
8).Dan de salsa goed door de risotto roeren.
9).De risotto op de borden doen en bestrooien met Parmezaanse kaas.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Hierbij past goed een gebakken stukje vis en een bordje sla (met avocado!).

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst