KookJij

Rijst met doperwten

Een heerlijk rijst met doperwten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Rijst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: HCK
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rijst met doperwten te bereiden

Snijd de ham in dobbelsteentjes. Snipper de ui en fruit deze samen met de ham even in 2 eetlepels boter.
Giet de helft van de bouillon erbij, breng die aan de kook en voeg alle rijst toe. Laat alles op een laag vuurtje koken. De rijst moet een beetje vochtig blijven, dus voeg om de paar minuten wat bouillon toe.
Zodra de rijst gaar is, voegt u de dopertwen en de rest van de boter aan het gerecht toe.
Laat beide op temperatuur komen, roer alles goed door en bestrooi het gerecht voordat u hebt opgediend met wat Parmezaanse kaas (dit is optioneel, het recept smaakt ook gewoon lekker zonder).

Mijn kookverhaal (Bart Pelle)

In de Italiaanse keuken wordt dit 'Risi e bisi' genoemd.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ed den hartog

ed den hartog zegt:
;):):p.Bart,een simpel gerecht maar wel erg lekker en gemakkelijk te maken,in a jiffy.
maria11

maria11 zegt:
Hoi Bart , heel simpel ,maar daar hou ik juist van, ga het snel uitproberen ! maria;):):p;)