KookJij

Recept voor Quiche met Confit de Canard du Sud-ouest Frankrijk

Een heerlijk quiche met confit de canard du sud-ouest frankrijk recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Leg het bladerdeeg in een taartvorm en prik enkele gaatjes in het deeg. Je mag de taartvorm insmeren met boter ofwel gebruik je het bakpapier van het bladerdeeg.
De eend even opwarmen, deze is in eigen vet verpakt. Het vet niet gebruiken, ontdoe het vlees van de beentjes en maak er fijne sliertjes van.
Snij de wortelen in schijven.
Porei in ringen snijden.
Ajuin halveren en in ringen snijden.
Wok deze op samen met de pruimen zeer goed kruiden.
Kook de aardappelen in blokjes gesneden beetgaar aan.
Klop de eieren los met de room en kruid goed af.
Verdeel het vlees over het bladerdeeg vervolgens de groenten en aardappelen giet de los geklopte eikes erover en bestrooi rijkelijk met kaas.
Zet deze in een voorverwarmde oven op 200 gr en bak +/- 40 min.
Serveer zeer warm.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.
Ben geen liefhebber van vlees uit blik maar deze eend is echt super lekker, leren kennen danks zei Anna.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Ank grasman

Ank grasman zegt:
Lekker, smullen maar!
derbyke

derbyke zegt:
:);):p
Anna

Anna zegt:
Ik zal ze wel een lesje leren;):p:D
derbyke

derbyke zegt:
Dat zal wel, een stengel porei en de eikes vers van de pers is voor Nederlanders en Belgen al niet gemakkelijk :);):p
Anna

Anna zegt:
Vandaag wat van jouw canard-recepten meegegeven aan mijn schoonzusje, moest wel het een en ander vertalen, haha!;):p:D
Anna

Anna zegt:
;);):p:p
derbyke

derbyke zegt:
Zeker doen,om u vingers af te likken :);):p xxx
Anna

Anna zegt:
Dit gaat 'm de volgende keer worden!! Jum, jum!!!
XX:p:p
derbyke

derbyke zegt:
Anna, dank je voor de tip volgende keer het vet in potjes en de frigo in :);):p
Anna

Anna zegt:
Trouwens, Hilde, het vet is heerlijk om te gebruiken met het bakken van vlees... Even in kleine bakjes verdelen in de koelkast, heel lang houdbaar.;);)
XX Anna.