KookJij

Pittige kerrie- masala krab in kokosmelk

Een heerlijk pittige kerrie- masala krab in kokosmelk recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Amerikaanse
Bron: marijke kuhn
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Pittige kerrie- masala krab in kokosmelk te bereiden

Krab in azijn of citroen wassen en schoon borstelen. Olie laten walmen, ui en knoflook fruiten. Masala/kerrie even meebakken. Krab, bouillonblokjes, suiker en selderij toevoegen. Vuur temperen,1 glas water toevoegen, deksel op pan en 20 minuten laten smoren, afproeven en evt. nog op smaak brengen, kokosmelk en peper erbij, deksel op pan en nog eens 10 min. laten smoren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sk

sk zegt:
Krab in kokosmelk het woord zegt het al dat betekent dat je GEEN kerie/of masala moet gebruiken. De samenstelling van de ingrediënten is prima. Tip: De deksel op de pan een beetje openlaten. Anders gaat de kokosmelk schiften en gaat ten koste van de smaak. Een stuk Citroën gras (sereh)mee koken geeft ook een lekkere smaak aan het gerecht.
Lorenzo

Lorenzo zegt:
20 minuten is te lang! De krab 5 minuten meebakken, deksel op de pan en vuur uit. Als je de krab langer dan 10 minuten smoort of bakt dan wordt het krabbevlees te stevig en droog. Je krijgt het ook moeilijker van de scharen af. 10 eetlepels vind ik persoonlijk ook te veel. Max 3 eetlepels. Ook lekker is om een tomaat mee te fruiten met de ui en knoflook.
Ahista

Ahista zegt:
20 minuten is te weinig. Het moet minimaal anderhalf tot 2 uur in de pan. En ja 10 eetlepels masala voor 1 kg??
Dat is echt te veel!!!
kali

kali zegt:
10 volle eetlepels massala,is dat niet een beetje te veel voor 1kg krab?