KookJij

Perzikjam met jenever

Een heerlijk perzikjam met jenever recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Brood - Beleg
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: inmaken voor later
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Perzikjam met jenever te bereiden

Citroen uitpersen (3 eetlepels sap). Perziken in kokend water onderdompelen en ontvellen. Halveren, pit verwijderen en in kleine stukjes snijden. In braadpan perziken en geleisuiker goed door elkaar roeren. Citroensap erdoor roeren. Mengsel op heel zacht vuur al roerend aan de kook brengen. Dan borrelend 4 minuten laten doorkoken. Pan van het vuur nemen, jenever erdoor roeren. Dan de potjes tot aan de rand toe vullen en meteen afsluiten. Potjes omgekeerd laten afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst