KookJij

Paprika-tomatensalsa

Een heerlijk paprika-tomatensalsa recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Sauzen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Paprika-tomatensalsa te bereiden

Snij 2 rode paprika's en 2 rode chilipepertje (zonder zaadjes of zaadlijsten) in stukken. Pureer 2 minuten (met staafmixer of keukenrobot) met 5dl water. Schenk door een puntzeef. Laat inkoken tot 1,5dl. Roer af en toe om. Bind met een theelepel maïszetmeel (losgeroerd in een paar eetlepels koud water). Laat 2 minuten doorkoken en dan afkoelen. Voeg 150g (uitgelekte) tomaatblokjes uit blik, 2 eetlepels rietsuikersiroop en het sap van 1 limoentje toe. Breng op smaak met kaneel, peper en zout. Werk af met versgehakt basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst