KookJij

Mediterrane marinade voor kip of ander vlees

Een heerlijke marinade voor kip, speklapjes of ander varkensvlees met de typische Mediterrane kruiden zoals rozemarijn, tijm en oregano. Ik heb verse kruiden gebruikt maar die kun je ook vervangen door een gedroogde variant. Gebruik dan wel iets minder omdat gedroogde kruiden sterker geconcentreerd zijn. Van het varkensvlees dat ik gemarineerd had heb ik spiesjes gemaakt met courgette en paprika. Dit is natuurlijk niet alleen lekker op de bbq maar ook voor op de gourmet, bakplaat of gewoon om in de (grill)pan te bakken. De hoeveelheid marinade is geschikt voor ongeveer 1 kilo vlees.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Marinades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Griekenland
Keuken: Mediterrane
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mediterrane marinade voor kip of ander vlees te bereiden

  1. Hak de knoflook en de verse kruiden fijn en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
  2. Snij het vlees in dobbelsteentjes, leg het in de marinade en schep het goed door elkaar.
  3. Laat het vlees tenminste 6 uur marineren, in de koelkast in een goed afgesloten schaal. Je kunt het gerust al de dag ervoor klaar maken en 24 uur laten marineren het komt de smaak alleen maar ten goede.
  4. Als je spiesjes wilt maken is courgette en paprika hierbij erg lekker.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

TIP: Leg de stokjes al in het water als je het vlees gaat marineren. De
stokjes kunnen zich dan volzuigen met water en daardoor verbranden ze
niet op de bbq. Ook kun je het vlees er beter aandoen en weer afhalen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst