KookJij

Marokkaanse kip

Kipgerecht met een aparte zoete smaak
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marokkaanse kip te bereiden

Bestrooi de kip rondom met de ras el hanout, paprikapoeder en zout en peper naar smaak.
Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak de kippendijen in een paar minuten rondom bruin.
Voeg de uien, knoflook, pruimen, abrikozen, aardappel, het kaneelstokje, evt. de saffraan en 500 ml water toe.
Breng alles aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
Stoof de kip op laag vuur in 30 minuten gaar.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Roer met een vork los en doe door de couscous een scheut kruidenolijfolie. (had ik nog staan). Serveer het kipmengsel op de couscous en garneer met koriander.

Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Dit recept heb ik van internet maar wel wat aangepast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anna Koudys

Anna Koudys zegt:
Ik heb jouw recept meteen opgeslagen. Deze zal ik binnenkort eens proberen in de tajine. Lijkt me heerlijk!