KookJij

Recept voor Marmita

Marmita is een heerlijk Marokkaans eenpans gerecht met veel groente, smaakvolle kruiden en mals lamsvlees.
Recept van:
Bereidingstijd: 180 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Tajine
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Marokko
Keuken: Afrikaanse
Bron: Uit Melk & Dadels Inspiratie opgedaan
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Doe een scheut olie in de pan en verhit deze.
  2. Maak het lamsvlees schoon (verwijder overtollige vet) en snijd deze in stukjes van +/- 3 cm.
  3. Doe het lamsvlees in de pan en bak het rondom bruin.
  4. Maak de knoflook, uien en tomaat schoon en snijd deze in stukjes. Voeg dit vervolgens toe aan het vlees samen met de koriander, ras el hanout wat peper en zout.
  5. Voeg na 5 a 10 minuten water toe, zodat het voor de helft onderwater staat. Laat dit alles zo'n 2 uur sudderen op een rustig vuurtje.
  6. Schil de aardappelen, snijd deze in 4'en en doe deze in de pan. Laat deze 15 minuten meekoken. 
  7. Maak de snijbonen en sperziebonen schoon. Snijd de snijbonen in stukken van 4 cm en de sperziebonen door de heelft, doe dit in de pan en laat dit 10 minuten opstaan.
  8. Maak nu de broccoli en courgette schoon. Breek de broccoli in kleine roosjes en snijd de courget in stukken van +/- 4 cm. Doe dit vervolgens in de pan en laat dit 5 minuten meekoken.
  9. Breng het eten eventueel op smaak met wat peper

Mijn kookverhaal (Bobbejaan)

Marmita is een erg smakelijk recept door de verschillende groenten, kruiden en lamsvlees. Het ruikt ook heerlijk tijdens het bereiden. Wij hebben hier de 1e dag met z'n 2en van gegeten en er was voldoende over voor de dag daarna, ook toen was het nog heerlijk van smaak.
Let wel op dat je het de 2e dag niet te lang laat opstaan. Er blijft dan weinig van de groeten en vooral courgette over.

Eet smakelijk!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bep van Es

Bep van Es zegt:
Dit was zo lekker echt super heb het met kip gedaan ,volgende keer lamsvlees .
Bep van Es

Bep van Es zegt:
Dank jeccwel
Bobbejaan

Bobbejaan zegt:
Hallo Bep,

Ja dat is geen probleem, je kan hiervoor ook rundvlees gebruiken, dit moet je dan ook 2 uur later sudderen. Als je kip of kalkoen wilt gebruiken dan is 30-45 minuten voldoende. Groetjes!
Bep van Es

Bep van Es zegt:
Kan dit ook met ander vlees ?