KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Madame Jeanette sambal

Een goed pittige sambal, niet voor mensen die niet van pittig houden.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 0 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Waardering:
Herkomst: Suriname
Keuken: Wereldkeuken
Bron: http://surinaams-eten.blogspot.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Haal de steeltjes van de pepers en doe ze in een blender of staafmixer.
  2. De geschilde uien en knoflook erbij doen en helemaal fijnmalen. Dan de azijn, suiker en het zout toevoegen met een scheutje zonnebloemolie.
  3. Citroensap er doorheen roeren.

Mijn kookverhaal (Harry Löhr)

Op zoek naar sambal, kwam ik dit recept tegen. Hij is erg pittig en erg makkelijk te maken. Zeker een aanrader. Daarom wou ik dit recept ook met jullie delen.

Je kunt zelf naar eigen smaak varieren door wat meer of minder van de verschillende ingredienten toe te voegen.

- Als je gele Madame Jeanette pepers gebruikt is het ook lekker om 2 grote tomaten toe te voegen. Deze maal je samen fijn met de pepers. De tomaten kunnen ook gebruikt worden als je de rode variant gebruikt.

De sambal kun je bewaren in een schone afgesloten pot in de koelkast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Gerda Lamers

zegt:
Ik heb eens madame Jeanette ingemaakt in het zuur maar mijn man vond het toch wel iets te pittig en hij is een die hard hoor.
Neel van Velthuizen

zegt:
Rode Madam Jeanette pepers bestaan niet. Deze noemen ze Adjoema's
Anna Koudys

zegt:
Er zit geen vlees in. Deze sambal, mits bewaard in de koelkast, kan je zeker 2 à 3 maanden bewaren. Misschien nog wel langer, maar dan loop je het risico dat de smaak achteruit gaat.
Bij mij heeft hij een half jaar in de koelkast gestaan, maar toen was hij op.....
Harry Löhr

zegt:
Een maand, 2 maand. Durf het eigenlijk niet precies te zeggen.
Mandy

zegt:
Hoelang kan je deze sambal bewaren?
Groetjesss
Henny

zegt:
Het fruiten van alle ingredienten is sowieso vele malen lekkerder.
Wanneer je als de sambal klaar is de hele boel goed laat doorkoken en dan flink wat suiker erbij doet word de sambal nog lekkerder en veel karakteristieker van smaak, bovendien is ie dan 8 maanden houdbaar in de ijskast.
Anna Koudys

zegt:
Klopt, de mannen hebben er behoorlijk om kunnen lachen :-)
Harry Löhr

zegt:
Hahaha :) Ik had je gewaarschuwd Anna!
Anna Koudys

zegt:
Dit is een sambal voor de die hards ;-) En dan praten we niet over een "beetje" pittig. Dank voor het delen, Harry. Puur proeven was misschien niet zo'n goed idee, haha!
Groetjes,
Anna.
Gerda

zegt:
Ga ik maken, mijn man houd wel van een beetje pittig :-)