KookJij

Nieuwsbrief aanmelden

Recept voor Licht romige oesterzwammen soep met zoete aardappel en diverse groente.

Boordevol overheerlijke ingrediënten, eenvoudig te maken, prima voor doordeweeks.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Smelt de boter in de soeppan op middelhoog vuur en snijdt ondertussen de sjalotten, de waspeen en de zoete aardappel in grove stukken.
  2. Zodra de boter gesmolten is voeg je de sjalotten met de waspeen toe en pers je de knoflook uit boven dit geheel, schep dit zo nu en dan om en bak dit gedurende +/- 2 minuten
  3. Zet een waterkoker aan met het water.
  4. Voeg nu ook de zoete aardappelstukken toe en bak deze nog een minuut of 3 mee. 
  5. Voeg nu het gekookte water, de 2 bouillonblokjes (uiteraard kun je hiervoor ook een eigen gemaakte groentebouillon gebruiken) en de laurierbladeren toe, kook dit geheel nu 15 minuten
  6. Snijdt ondertussen de kastanjechampignons en de courgette (ontdaan van de zaadlijsten) in plakjes, hak ook de peterselie alvast fijn.
  7. Na de 15 minuten kooktijd voeg je de courgette met de champgnons en de peterselie toe aan de soep, kook dit geheel nog een minuut of 5
  8. Snijdt de oesterzwammen in grove stukken.
  9. Gebruik nu de staafmixer en mix de soep mooi glad.
  10. Voeg tot slot nog de stukken oesterzwam, slagroom, zwarte peper, gemberpoeder, optionele truffelolie en gemalen komijnzaadpoeder toe en roer nog een paar keer goed door.
  11. Kook nog 5 minuten zachtjes door en dan is de soep gereed.

Mijn kookverhaal (Tammo)

Was eigenlijk van plan een pastinaaksoep te maken, maar helaas waren de helft van de ingrediënten niet verkrijgbaar, na een paar rondjes supermarkt ben ik toen met deze ingrediënten thuisgekomen en heb er deze soep van gemaakt, ik hoop dat deze u zal smaken :-)

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst