KookJij

Kroketten gemaakt van scampi en belegen kaas

Een heerlijk kroketten gemaakt van scampi en belegen kaas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 120 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: marianne oud
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kroketten gemaakt van scampi en belegen kaas te bereiden

Pel de scampi en bak ze af in de olie. Marineer ze de gedurende zes in in Cognac en dep af. Maak een blanke roux met bloem en boter. Breng de melk aan de kook. Voeg de roux bij de melk en laat al roerend indikken. Dit kan ook van het fornuis. Voeg de kaas toe. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Voeg de in stukjes gesneden scampi toe aan de pate (deegachtig mengsel) en roer goed door. Stort uit op een plaat van ongeveer 2 cm hoogte. Laat twaalf uur op een koele plaats rusten. Maak na een nacht bolletjes van de pate. Haal de bolletjes door het eiwit en de broodkruim. Frituur op 180 graden.
Bereidingswijze
Stamp voor de dresing de knoflook met de eierdooier en de gekookte eieren in een vijzel fijn. Voeg langzaam de olijfolie toe. Roer tot een homogene saus ontstaat. Breng op smaak met kappertjes en cayennepeper. Maak voller met yohurt.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

wijda

wijda zegt:
Hèèrlijk Marijke,zelf ben ik vegetariër,maar de Big Famely vond het een Topper,krijg zelf na al die reacties steeds meer zin om in de keuken te staan.
bedankt: gr Wijda:p:p;)