KookJij

Koulibiac van poon op Oosterse wijze

Een heerlijk koulibiac van poon op oosterse wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Koulibiac van poon op Oosterse wijze te bereiden


Bak de poonfilets aan beide kanten mooi bruin.
Hak de groenten voor de vulling tot brunoise. Doe er wat kerriepoeder, peper en zout bij. Bak al de stukjes kort aan in een wok in een weinig olijfolie.
Rol het bladerdeeg uit tot een lap van ongeveer 36 cm bij 20 cm. Wrijf het met een kwastje zorgvuldig in met olijfolie.
Leg de rauwe spinazie op het deeg, dan de poonfilets en vervolgens de oosterse vulling. Rol de deeglap op tot een stevige worst en bestrijk ze met eigeel, vermengd met wat water. Bak 12 minuten in een oven van 180°C.
Snijd de witte kool in fijne snippers en wok ze in olijfolie. Bestrooi met zout, peper en nootmuskaat. Vermeng de kool met aardappelpuree (verhouding : 2/3 kool, 1/3 puree).
Saus : roer de gevogeltebouillon in een pannetje op het vuur, bind met een weinig arrowroot en werk af met room en wat kerriepoeder.
Zet in het midden van elk bord, met behulp van een vormring, een bergje van de koolstoemp. Snijd de koulibiac (d.i. de deegworst) in 12 gelijke porties en schik telkens 3 stuks rond de stoemp. De saus errond lepelen.
Voor een feestelijke versiering: snijd met een 'mandoline' of een scherp mes de courgette in heel dunne plakken. Bak ze krokant in een frituurketel op 150°C. Zet de plakken rechtop tussen de koulibiac.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst