KookJij

Kleine chinese loempia's(48 stuks)

Een heerlijk kleine chinese loempia's(48 stuks) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: nvt personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Angela
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kleine chinese loempia's(48 stuks) te bereiden

Laat de loempiavellen ontdooien in de koelkast.snijd de kip,hamlap en ham in reepjes.Maak de groenten schoon en snijd alles in reepjes(de tauge alleen wassen.Meng de reepjes kip en hamlap met de suiker,sojasaus,sherry,sesamolie en 1/2 theelepel maïzena.verhit in een wok een bodem zonnebloemolie.Roerbak het kipmengsel tot het gaar is.Voeg de reepjes groenten en ham toe en laat alles enkele minuten zachtjes bakken.bind het vocht met zoveel van het maïzena papje tot het een geheel is.Maak alles op smaak met ketjap,sambal,peper,paprikapoeder en zout.Laat het mengsel afkoelen.Snijd de loempiavellen in vieren.Leg de loempiavelletjes met de punt naar beneden.verdeel de vulling over de loempiavelletjes.(alleen op de onderste helft vulling leggen).Vouw de onderste punt overde vulling.Besmeer de rest van het loempiavelletje met eiwit.Vouw de zijkanten naar het midden.rol de loempia verder op.druk de loempia voorzichtig plat.Frituur de loempia's 2 minuten aan beide kanten,tot ze bruin en knapperig zijn.serveer de loempia's met een zoetzure saus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

lekkerbek

lekkerbek zegt:
Lijkt me lekker, nog niet geproefd;)
act

act zegt:
het was lekker hoor:D
robertkoch

robertkoch zegt:
gefrituurde in kippenbouillon gemarineerde tofu erbij in reepjes: SMULLEN!
bug tom

bug tom zegt:
hey leuke site :o:o:o:o:o
dion

dion zegt:
presies wat ik nodig had voor een school project dankje:);):D
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Bedankt voor je leuke reactie,ik zal die van jou ook zeker eens uitproberen.groetjes Marijke
marijke kuhn

marijke kuhn zegt:
lekker recept, heb 2 soorten gemaakt, 1 vlgs jouw recept en 1 met i.p.v. paprikapoeder, beetje gemberpoeder en chinese 5 spice kruiden, geen maizena toegevoegd om te binden maar eerst vlees gebakken daarna even groente meegebakken (dan heb je geen vocht) Zijn allebei lekker, maar probeer de mijne ook eens.