KookJij

Kip-kersentaart

Een heerlijk kip-kersentaart recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kip-kersentaart te bereiden

Kipfilet kruiden met de kipkruiden. Samen met knoflook in beetje olie rondom mooi bruin bakken en daarna laten afkoelen. Meng kersen, kerriesauspoeder, sambal en creme fraiche door elkaar.Als laatste de afgekoelde kipblokjes erbij voegen. Leg drie plakjes bladerdeeg op elkaar en rol deze uit tot een grotere plak. Leg deze in een ingevette quicheschaal. Hierin het kip-kersenmengsel verdelen. Dan de laatste drie plakjes ook weer uitrollen tot een plak en deze als deksel op de vulling leggen. Bestrooien met kaas naar smaak en een gaatje midden in het deksel maken voordat je de taart gedurende 25 minuten afbakt in de oven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sandra

Sandra zegt:
Je kan het deeg ook maken van 300 gr. bloem, 100 gr. vloeibare bak en braad, 1,5 dl. water en een snufje zout. Echt een slank-deeg, om het zo te zeggen.
Hanneke

Hanneke zegt:
Dit recept maak ik ook altijd maar dan met croissantdeeg! Verder exact hetzelfde. Smaakt goed he?Komt uit een allerhande uit 1986 ongeveer. Aanrader!!;)
Saskia

Saskia zegt:
Dit is echt zoooo lekker!
Met banaan kan het ook :o
Ik strooi trouwens wel altijd een eetlepel paneermeel over de bodem voor ik het mengsel erin doe, dat scheelt voor de vochtigheid.
noortje

noortje zegt:
Ik maak dit recept altijd met croissantdeeg ipv. bladerdeeg. Vind ik iets smakelijker
Tania

Tania zegt:
Ik heb het bladerdeeg niet voorgebakken en de vochtigheid viel eigenlijk nog wel mee. Maar mocht je het niet vertrouwen dan kan het voorbakken van het bladerdeeg volgens mij weinig kwaad (10 minuutjes).
Een collega wees me er op dat de taart volgens haar ook prima zou smaken met ananas ipv kersen. Is ook het proberen waard denk ik.;)
Milou Bos

Milou Bos zegt:
Moet je het bladerdeeg niet even voorbakken, omdat het anders niet knapperig word door het mengsel wat erin ligt, omdat dat wel vochtig is?