Recept
« Terug naar recepten
kip curry
PT90M
kip curry
Een heerlijk kip curry recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Pamela Swinkels
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
India
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe kip curry te bereiden
lees vooraf een aantal keer de bereiding door om goed voorbereid te zijn.
was de pandanrijst en zet deze vast in een pan met koud water.(afgepast) water ongeveer een anderhalve centimeter boven de pandan. voeg hier de kurkuma aan toe en de limoensap. doorroeren en deksel op de pan. (nog niet op het vuur)
zet alle ingredienten klaar op hoeveelheid
pers de knoflook en hak eventueel de gember
snijd de kardemoms in (niet doorsnijden, alleen een sneetje)
snijd de kip in middelmatige stukken. (2 bij 2 cm ongeveer)
snijd de ui in halve ringen
schroei de kip snel dicht (echt heel kort maar) in hete olie of ghee en haal deze uit de pan en laat rusten.
fruit de ui heel kort in de olie, vervolgens knoflook, gember, kaneel (breek de kaneelstokjes een keer door, voor betere smaak), laurier, kruidnagels en kardemoms toe. bak dit 2 min.
voeg de gemalen kruiden toe, even doorroeren.
zet het vuur laag,voeg 4 dl. water toe, deksel op de pan en 5 min laten sudderen.
zet intussen de rijst op en voeg daar dat klein klontje boter aan toe en zout naar smaak. keertje doorroeren en deksel op de pan.
houd in de gaten wanner de rijst begint te koken, roer het dan door en doe de deksel weer op de pan. ongeveer 10 tot 15 min. laten koken en de rijst is klaar.
voeg de kip bij het kruidenprutje. zorg dat deze ze goed als onder staat.(niet overdrijven)
doe de bruine bastardsuiker erbij
snijd de citroen in schijven en voeg drie schijven toe.
doorroeren en laat 10 min koken, deksel op de pan. (tussentijds roeren)
houd de rijst in gaten!
voorzichtig keertje roeren als dat gaat
meng in een schaaltje bruine suiker en cocos en zet deze op tafel.
dit is om zelf aan je bord toe te voegen, wanneer je vind dat het gerecht te pittig is.
verwarm de oven voor, voor het naanbrood en wikkel het brood in aluminiumfolie.
na 10 min. vis je er de kruidnagels en de kardemoms uit (want nadat de room is toegevoegd, zijn deze moeilijker te vinden) vervolgens de halve blik cocosroom en half pakje room culinair erbij.
voeg de rozijnen toe
laat even pruttelen (doe intussen het naanbrood in de oven) en kijk of de kip lekker mals gaar is en proef de saus of deze naar wens is.
-wanneer te pittig: bruine bastardsuiker toevoegen en/of cocosroom en/of room culinair (wees voorzichtig) n.b.: alleen bruine suiker toevoegen maakt het pittige alleen wat draaglijker, niet echt minder pittig!!
-wanneer te flauw: garam massala en/of chilipoeder toevoegen (wees nog voorzichtiger!)
proef of de rijst al goed is, bepaal zelf wanneer je deze lager zet/uitzet.
eventueel de curry aandikken met bindmiddel. (los de bindmiddel eventueel eerst in een klein beetje koud water op tot een dik papje om klontjes te voorkomen)
haal de kaneelstokjes de laurierblaadjes en citroenen er eventueel uit voor het opdienen.
eet smakelijk!!!!!
serveer met naanbrood en het mengsel van bruine suiker en cocos.
kun je ook doen: eet met je handen!!!
was de pandanrijst en zet deze vast in een pan met koud water.(afgepast) water ongeveer een anderhalve centimeter boven de pandan. voeg hier de kurkuma aan toe en de limoensap. doorroeren en deksel op de pan. (nog niet op het vuur)
zet alle ingredienten klaar op hoeveelheid
pers de knoflook en hak eventueel de gember
snijd de kardemoms in (niet doorsnijden, alleen een sneetje)
snijd de kip in middelmatige stukken. (2 bij 2 cm ongeveer)
snijd de ui in halve ringen
schroei de kip snel dicht (echt heel kort maar) in hete olie of ghee en haal deze uit de pan en laat rusten.
fruit de ui heel kort in de olie, vervolgens knoflook, gember, kaneel (breek de kaneelstokjes een keer door, voor betere smaak), laurier, kruidnagels en kardemoms toe. bak dit 2 min.
voeg de gemalen kruiden toe, even doorroeren.
zet het vuur laag,voeg 4 dl. water toe, deksel op de pan en 5 min laten sudderen.
zet intussen de rijst op en voeg daar dat klein klontje boter aan toe en zout naar smaak. keertje doorroeren en deksel op de pan.
houd in de gaten wanner de rijst begint te koken, roer het dan door en doe de deksel weer op de pan. ongeveer 10 tot 15 min. laten koken en de rijst is klaar.
voeg de kip bij het kruidenprutje. zorg dat deze ze goed als onder staat.(niet overdrijven)
doe de bruine bastardsuiker erbij
snijd de citroen in schijven en voeg drie schijven toe.
doorroeren en laat 10 min koken, deksel op de pan. (tussentijds roeren)
houd de rijst in gaten!
voorzichtig keertje roeren als dat gaat
meng in een schaaltje bruine suiker en cocos en zet deze op tafel.
dit is om zelf aan je bord toe te voegen, wanneer je vind dat het gerecht te pittig is.
verwarm de oven voor, voor het naanbrood en wikkel het brood in aluminiumfolie.
na 10 min. vis je er de kruidnagels en de kardemoms uit (want nadat de room is toegevoegd, zijn deze moeilijker te vinden) vervolgens de halve blik cocosroom en half pakje room culinair erbij.
voeg de rozijnen toe
laat even pruttelen (doe intussen het naanbrood in de oven) en kijk of de kip lekker mals gaar is en proef de saus of deze naar wens is.
-wanneer te pittig: bruine bastardsuiker toevoegen en/of cocosroom en/of room culinair (wees voorzichtig) n.b.: alleen bruine suiker toevoegen maakt het pittige alleen wat draaglijker, niet echt minder pittig!!
-wanneer te flauw: garam massala en/of chilipoeder toevoegen (wees nog voorzichtiger!)
proef of de rijst al goed is, bepaal zelf wanneer je deze lager zet/uitzet.
eventueel de curry aandikken met bindmiddel. (los de bindmiddel eventueel eerst in een klein beetje koud water op tot een dik papje om klontjes te voorkomen)
haal de kaneelstokjes de laurierblaadjes en citroenen er eventueel uit voor het opdienen.
eet smakelijk!!!!!
serveer met naanbrood en het mengsel van bruine suiker en cocos.
kun je ook doen: eet met je handen!!!
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
madjan zegt:
Je schrijft dat je i.p.v. gember laos kunt gebruiken???
Djahe = gember
laos = galangawortel.
Lijkt me een foutje
Met vr groet
Pamela zegt:
Meerdere mensen in de keuken werkt mij alleen maar tegen haha.
pam zegt: