KookJij

Kerstsok

Een heerlijk kerstsok recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: samantha
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kerstsok te bereiden

Oventemperatuur en baktijd:
Elektrische oven: 200 ?C
Hete lucht oven: 180 ?C
Gasoven: stand 4 Baktijd: ca. 12 minuten. Eierdooiers, poedersuiker en vanillesuiker romig kloppen. Eiwit opkloppen en beetje bij beetje de suiker toevoegen en luchtig kloppen, totdat het een beetje is opgestijfd. Het eiwit voorzichtig door het mengsel van eierdooiers, poedersuiker en vanillesuiker spatelen. Zeef het meel boven de massa en roer het erdoor.De massa gelijkmatig verdelen over een met bakpapier bedekte bakplaat (30 x 35 cm). Zet de bakplaat in het midden van de oven.
Het biscuitdeeg meteen op een met suiker bestrooit bakpapier storten, het bakpapier met koud water bestrijken en voorzichtig afnemen.
Voor de creme citroensap, aardbeien en suiker pureren. Platte kaas en zure room toevoegen en het geheel mengen tot een glad mengsel. De gelatine volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking bereiden, met rum verwarmen en door het platte kaas/zure roommengsel spatelen. De massa in de koelkast zetten, totdat het begint op te stijven.De creme gelijkmatig over het biscuitdeeg verdelen. De onderste rand met gehalveerde aardbeien beleggen. Met behulp van het bakpapier het geheel oprollen, zodat een rol ontstaat. Dit gedurende vier uur in de koelkast zetten. 1/3 van de rol afsnijden om als voet te gebruiken.Room met poedersuiker en Klop-Fix volgens de bereidingswijze van het zakje bereiden. In een spuitzak doen en spuiten op de kerstsok. Gemalen kokos en aardbeiensiroop vermengen en de teen, hak en bovenrand van de kerstsok versieren met het mengsel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst