KookJij

Karper in dillesaus

Een heerlijk karper in dillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Karper in dillesaus te bereiden

Vul een vispan met 3/4 l water en doe er azijn, zout, gesneden wortel, selderijknol en kruiden bij. Breng het aan de kook en leg de vis erin. Laat deze in ongeveer 30 minuten gaar trekken maar niet koken. Haal de vis uit de pan, laat hem uitlekken en haal heel voorzichtig de huid tussen de kop en de staart eraf. Kop en staart aan de vis laten zitten. Leg de vis op een schaal.
Klop de slagroom luchtig en doe er de rest van de ingrediënten voor de saus door. Giet de saus over de vis en garneer met schijfjes citroen en dille.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst