KookJij

Kari-Kari Filipijnse runderstoofpot)

Een heerlijk kari-kari filipijnse runderstoofpot) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 210 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Filipijnen
Keuken: Oosterse
Bron: allerhande
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kari-Kari Filipijnse runderstoofpot) te bereiden

In een braadpan de olie verhitten en vlees (in gedeelten) op hoog vuur 5 minuten bruin bakken. Op bord leggen. In het bakvet ui en knoflook met chilipoeder 3 minuten fruiten. Vlees en vleesfond toevoegen en geheel pittig op smaak brengen met zout en peper. Vlees afgedekt in 3 uur zachtjes (op vlamverdeler) laten gaar sudderen. Intussen in droge koekenpan rijst goudbruin roosteren, blijven omscheppen. Rijst op bordjes laten afkoelen. In de keukenmachine geroosterde rijst en pinda's fijnmalen. Rijst en pinda's door het stoofvocht roeren. Sperziebonen en aubergine door het stoofvlees scheppen en in 30 minuten gaar stoven. Scheutje water toevoegen als de saus te dik wordt. Op smaak brengen met vissaus en sojasaus. Eventueel bestrooien met koriander of bosui. Lekker met rijst.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

liske

liske zegt:
Kare-Kare is rundvlees gestoofd in pindasaus, een echt Filippijns gerecht.
tanya

tanya zegt:
Ik mis de pinda in de saus!
vrijwilliger

vrijwilliger zegt:
is dit werkelijk een Filippijns recept? Ik ben het daar nooit tegen gekomen. Het is ook redelijk pittig, wat niet gebruikelijk is op de Filippijnen. Komt het niet uit Indonesie? Ik herken de smaak van de nasi-en bami-rames. Overigens vond ik het wel lekker!!!!