KookJij

Kalfsvlees Parmigiana met trostomaat

Een heerlijk kalfsvlees parmigiana met trostomaat recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfsvlees Parmigiana met trostomaat te bereiden

Verwarm de oven voor op 200ºC. Klop de eieren in een diep bord los met 1 eetl. lauw water. Meng de kaas, peper, zout en Italiaanse kruiden erdoor. Verspreid de bloem over een plat bord. Kruis de tomaten in. Leg ze in een ovenschaal en bestrijk ze met de pesto die gemengd is met 1 eetl. olijfolie.
Bereiden:
Zet de tomaten in het midden van de oven en laat ze 15 minuten garen. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Wentel de kalfsschnitzels eerst door de bloem en daarna door het eimengsel. Bak het vlees in 3 minuten per kant goudbruin en gaar. Schuif niet met de schnitzels in de pan zodat de eilaag kan stollen voordat de schnitzels omgedraaid worden. Serveer het vlees op warme borden met een takje trostomaten erbij. Garneer met de citroen die in partjes is gesneden.

Tip:
Serveersuggestie: Lekker met koelverse pasta of mediterrane puree: aardappelpuree met knoflook, lente/bosui en olijfolie.
Variatie:
De kalfsschnitzel kan worden vervangen door kalfsoester. De baktijd is dan 4 minuten per kant. Meng eens 2 eetl. gehakte pijnboompitten door de bloem. Dat geeft een extra verfijnde smaak aan dit gerecht.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst