KookJij

Kalfshaasjes met paté

Een heerlijk kalfshaasjes met paté recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: cucina italia
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Kalfshaasjes met paté te bereiden

Bereid de paté:maak de kippenlevertjes schoon en fruit ze in een scheutje olie met een gesnipperd uitje,een takje salie,een eetlepel afgespoelde kappertjes en 2 afgespoelde ansjovisjes zonder graat.Blus af met wat wijnazijn en pureer het geheel.Breng de paté op smaak met wat zout en peper.Maak een diepe inkeping in het vlees,waardoor een soort zak ontstaat.Vul de zak met de paté,naai de opening dicht en bind het vlees stevig vast.Bak het vlees aan alle kanten bruin in een scheutje olie in de koekenpan.Maak een soffritto;hak de ui,selderij en de wortel fijn en fruit het geheel in een scheutje olie.giet het gefruite mengsel op de bodem van een vuurvaste schaal.Leg het vlees er bovenop en schenk het kooknat er overheen,voeg een bouquet van aromatische kruiden(salie,rozemarijn,tijm,marjolein),wat zout en peper en een 1/2 glas wijn toe,zet een deksel op de schaal en laat de inhoud ongeveer 45 minuten pruttelen op middelhoog vuur.Snijd het vlees in plakken en serveer het in zijn eigen sappen met gebakken krieltjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst