KookJij

Involtini van kipfilet met mozzarella in tomatensaus

Dunne plakken kipfilet gevuld met rauwe ham, mozzarella en gedroogde tomaten, gegaard in een heerlijke kruidige tomatensaus.
Recept van:
Bereidingstijd: 25 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie: 541 kCal energie
59 Gram eiwit
26 Gram vet
17 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: geïnspireerd door een recept uit het kookboek van Tessa Kiros "Alle smaken van de regenboog"
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Involtini van kipfilet met mozzarella in tomatensaus te bereiden

  1. TOMATENSAUS: Roer de gedroogde tomaten, gehakte knoflook en sjalot door de tomatenblokjes. Maak op smaak met peper, zout en oregano. Breng de saus aan de kook in de hapjespan en laat plm. 15 minuten zachtjes pruttelen. Voeg na plm. 10 minuten de basilicum toe.
  2. INVOLTINI (kipfilet):  Snij de kipfilet dwars door zodat je 2 dunne stukken per kipfilet krijgt. (Het moeten dunne schnitzels worden!). Sla de plakken kipfilet eventueel nog platter met behulp van een steelpan o.i.d. Strooi wat peper en weinig zout over de kipfilet. Beleg de plakken kipfilet met een plak Parmaham of rauwe ham. Leg hierop een stuk mozzarella. Bestrooi de mozzarella met de Parmezaanse kaas. Rol de kipfilet stevig op en zet vast met een prikker.
  3. Verhit de olie in de koekenpan. Rol de kipfilet-rolletjes door de bloem. Bak hierin de rolletjes snel rondom bruin in de hete olie. Leg de involtini in de tomatensaus.Laat de rolletjes in plm. 10 minuten lekker gaar worden tot de mozzarella gaat smelten.
  4. Garneer de rolletjes met basilicum.




Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Deze heerlijke kiprolletjes maakte ik afgelopen weekend toen mijn nichtje hier logeerde met haar vriend. Ze vielen erg in de smaak. Echt iets voor gasten omdat je de kiprolletjes goed kunt voorbereiden. Worden alleen maar lekkerder op als ze wat ingetrokken zijn in de tomatensaus.
Serveertip : Lekker met gebakken aardappelen, pasta of rijst en een groene salade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst