KookJij

Indische maaltijdsoep met kip, vis & garnalen

Een heerlijk indische maaltijdsoep met kip, vis & garnalen recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Maaltijdsoepen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Ons Jiri's oma Toos
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Indische maaltijdsoep met kip, vis & garnalen te bereiden

DE BASISBOUIILON:
Snij de kipfilet in dunne repen en pocheer die 10 minuten in de bouillon, haal ze er dan uit en hou apart.
Doe de stukken kabeljauw in de bouillon en laat die er een paar minuten in pocheren, haal ook die eruit en doe ze bij de kip.
Dan de garnalenschalen in de bouillon een minuut of 10 laten trekken en ze daarna verwijderen, die heb je niet meer nodig.
Proef nu de basisbouillon of deze voldoende krachtig is, anders ietsje bijkruiden naar smaak.

Maak ondertussen de boemboe door de sjalotjes, knoflook, pepertje, gemberwortel, kemirienoten, de trassie en koenjit in de vijzel (of de staafmixer/keukenmachine)
fijn te stampen/malen met 3 el van de olie tot een gladde boemboe, kruid evt iets bij met peper en zout.

Verwarm de rest van de olie in de andere soeppan en fruit hier de boemboe in aan tot ze lekker begint te ruiken.
Roerbak hier de groenten in op redelijk hoog vuur en blus het af met de bouillon.
Breng tegen de kook, voeg de kip, vis en garnalen weer toe en laat een minuut of 10 heel zachtjes verder garen (niet koken)
en maak de soep af met de gare mihoen en de fijn gesneden kruiden en peperringetjes.

Serveer zo warm mogelijk, dan is ie op z'n lekkerst! Salam Makan!!


Mijn kookverhaal (Erwin Delano)

Heerlijke vullendende, kruidige soep die vaak in het weekend op tafel stond bij de oma van ons Jiri, aangevuld met gebakken uitjes, sambal en kroepoek.
Smullen maar!

PS: je zou ervoor kunnen kiezen de soep zachter en romiger te maken door er een flinke scheut kokosmelk door te roeren, ook heel erg lekker!!

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst