KookJij

Holsteiner schnitzel met friet en sla

Een heerlijk holsteiner schnitzel met friet en sla recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Vlees
  2. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Holsteiner schnitzel met friet en sla te bereiden

-de aardappels schillen en er frieten van maken, in een bak koud water leggen
-frietpan aanzetten
-de mayonaise mengen met de olie, azijn, peper, zout en suiker (tijdens de bereiding van de rest af en toe goed doorroeren)
-de schnitzels door de bloem halen en het overtollige bloem er voorzichtig afschudden
-dan eerst door het ei halen, zodat de hele schnitzel bedekt is met ei en dan door de kruidenpaneermeel
-dit nogmaals herhalen, eerst door het ei en dan het paneermeel
-de bacon zachtjes uitbakken in een koekenpan, uit de pan nemen en even aan de kant leggen
-de frieten goed afdrogen en even ± 1 min. voorbakken, hooguit 2 en dan in het bakmandje goed laten uitlekken
-in dezelfde pan waar de bacon in gebakken is, de schnitzels bruin en gaar bakken
-in een andere pan 1 voor 1 de eitjes breken en er mooie spiegeleitjes van bakken (dooier moet heel blijven)
-intussen de frietjes afbakken tot goudbruin en de sla goed mengen met de tomaat, komkommer, ui en de mayonaisedressing
-op een bord de schnitzels leggen, daarop 2 plakjes bacon, daaroverheen een gebakken eitje en eventueel naar smaak wat geraspte Parmezaan erover, bestrooien met de peterselie
-sla en frietjes in kommen op tafel erbij serveren

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Chefkok peter

Chefkok peter zegt:
Heerlijk een lekker gerecht en goed beschreven. Vandaag eten we Holsteiner schnitzel met friet en sla. Een goed idee Monique.
wilma

wilma zegt:
Heerlijk eten dit!!