KookJij

Herfststoof met donker bier

Een belgisch stoofpotje wat ik zelf een beetje aangepast heb dus is het ook een beetje van mezelf.
Recept van:
Bereidingstijd: 150 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Stoofschotels
Bevat per éénpersoons portie: 250 kCal energie
29 Gram eiwit
10 Gram vet
10 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Europese
Bron: Jumbo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Herfststoof met donker bier te bereiden



Haal het vlees 10 min. voor je gaat bakken uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Zorg ook dat het bier op kamertemperatuur is, anders wordt het vlees taai.
Schenk het evt. bij de bouillon.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. 

Verhit in een braadpan de margarine. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in 2 min. bruin. Bak de wortel en kruidnagel 2 min. mee. Schep de bloem, de mosterd en het brood erdoor en bak nog 1 min. Schenk het bier en de bouillon in de pan en breng aan de kook.

Als de pan in de oven mag kun je deze gebruiken, ik zelf heb het vlees overgedaan in een ovenschaal met deksel.

Laat het lekker 2,5 uur stoven, kijk even tussendoor of er nog genoeg vocht in zit anders moet je er bouillon of evt. nog bier bij doen.

Als het vlees gaar is doe er dan de zilveruitjes en komijn bij en roer het door.



Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)

Geef er heerlijke vlaamse frieten bij, maar eigenlijk zijn alle soorten aardappel erbij heerlijk.
Laat het jullie smaken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Piet in de titel staat vermeld Herfststoof dus geen lief hertje, groetjes Hilde Kookjij
Piet Rozenberg

Piet Rozenberg zegt:
Runderlappen zijn geen hert. Dit vereist een andere bereiding