KookJij

Hartige taartjes met geroosterde tomaten, ham en c

Een heerlijk hartige taartjes met geroosterde tomaten, ham en c recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: arden
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Hartige taartjes met geroosterde tomaten, ham en c te bereiden

De geroosterde tomaten:
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Vet een ovenschaal in met wat olie.
Leg de gehalveerde tomaten met de snijkant naar boven in de schaal. Strooi er wat zout en versgemalen peper over. Meng de olijfolie met de tijmblaadjes en de knoflook. Besprenkel ieder tomaatje met wat van het oliemengsel. Zet de schaal op een bakplaat/rooster in de oven. Rooster de tomaatjes 30 minuten. Laat op een bord wat afkoelen (of zet ze afgedekt in de koelkast tot gebruik).
Na het roosteren
De taartjes:
Verwarm de oven voor op 220 ºC.
Haal de plakjes bladerdeeg los en laat in ± 10 minuten ontdooien. Vet de vormpjes in.
Leg in ieder taartvormpje een plakje bladerdeeg. Snijd de randjes netjes bij. Dit gaat heel makkelijk door met een (kleine) deegrol over de randen te rollen.
Klop de eieren los met de slagroom. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en wat vers geraspte nootmuskaat.
Leg in ieder vormpje 2 halve tomaten. Strooi er wat hamreepjes en cheddarkaas over. Schenk het ei-/roommengsel erover.
Op een bakplaat in het midden van de oven in 20 - 25 minuten gaar bakken. Op een rooster zetten en even af laten koelen. Uit vormpjes nemen en serveren.





Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst