KookJij

Haring in dille-roomsaus

Ik heb hiervoor nieuwe haring gebruikt. Zure haring kan ook. Ik heb dit recept al vaak gemaakt als onderdeel van een buffet. Je kunt dit al een dag tevoren maken. De haringen moeten namelijk nog wat marineren. Het recept heb ik al vaak door moeten geven.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Ontbijt & Lunch - Koud
  3. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Zweden
Keuken: Europese
Bron: ooit uit een tijdschrift
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Haring in dille-roomsaus te bereiden

  1. Haringen schoonmaken en even onder de kraan afspelen en droogdeppen.
  2. Snij de haringen in hapklare stukken. Leg ze op de bodem van de schaal.
  3. Meng alle overige ingrediënten door elkaar.
  4. Giet de saus over de haringen en zet de schaal afgedekt minimaal een nacht in de koelkast. 1
  5. Half tot één uur voor het serveren uit de koelkast halen en versieren met wat dillegroen


Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Heel lekker met wit stokbrood als onderdeel van een buffet of als een lekkere lunch-hap.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst