KookJij

Gevulde witlof met paddestoelen

Een heerlijk gevulde witlof met paddestoelen recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gevulde witlof met paddestoelen te bereiden

Verwijder de harde onderkant van de stronken witlof en maak alle blaadjes los.
Bak de grote buitenblaadjes met 2 eetlepels olie en suiker in een grote pan op hoog vuur beetgaar in ca. 3 min.
Blus af met citroensap.
Snijd de kleine blaadjes in blokjes en bak ze samen met het sjalotje, knoflook, de champignonblokjes en 1 eetlepel olie gaar in ca. 5 min.
Breng op smaak met peterselie, peper, zout.
Leg 4 blaadjes witlof dakpansgewijs op elkaar en vul ze met het paddenstoelenmengsel.
Blancheer de stengels lente-ui en snijd ze horizontaal door.
Maak rolletjes van de gevulde witlofbladeren en bind ze vast met de stengels lente-ui.
Leg de witlofrolletjes in een ovenschaal, bestrooi met geraspte kaas en zet de schaal ca. 10 min. in een oven van 150°C.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

sneeuwvlok

sneeuwvlok zegt:
Ik denk dat dit wel lekker zal smaken bij het kerstdiner. Ik ga het dinsdag uitproberen:p
hanneke

hanneke zegt:
Heerlijk!;)