Recept
« Terug naar recepten
Gevulde courgette bloemen
PT20M
Gevulde courgette bloemen
Een heerlijk gevulde courgette bloemen recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
ilayda unsal
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Onbekend
Bron:
ik
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gevulde courgette bloemen te bereiden
1. Pluk de blaadjes van de kruiden en hak ze met hun malse steeltjes fijn. Doe ze met Ricotta geraspte kaas, een snufje nootmuskaat, zout en peper in een kom en rasp de schil van de citroenen. Roer alles met een vork en proef even of het goed op smaak is.
2. vouw de courgettebloemen heel voorzichtig open zodat ze aan de courgette blijven en verwijder puntige meeldraadjes. Spoel de bloemen onder water en doe er een schep ricotta mengsel bij.
3. Druk de vulling zachtjes aan en duw de blaadjes terug.
4. Bak ze in zonnebloem tot ze goudbruin zijn.
2. vouw de courgettebloemen heel voorzichtig open zodat ze aan de courgette blijven en verwijder puntige meeldraadjes. Spoel de bloemen onder water en doe er een schep ricotta mengsel bij.
3. Druk de vulling zachtjes aan en duw de blaadjes terug.
4. Bak ze in zonnebloem tot ze goudbruin zijn.
Mijn kookverhaal (ilayda unsal)
Ik wil jullie laten zien dat als de courgette als het uitgekomen is net zo lekker is als de bloem.
cookilos zegt:
;)