KookJij

Geroosterde kreeft met dressing van passievruchten

Een heerlijk geroosterde kreeft met dressing van passievruchten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Geroosterde kreeft met dressing van passievruchten te bereiden

1. Verwijder de scharen en halveer de staart overlangs.
2. Boen en schil het limoentje en snij de schil in fijne reepjes. Pers het vruchtvlees. Schil de avocado's, snij ze in blokjes. Besprenkel met limoensap. Halveer de passievruchten, lepel ze uit.
3. Bak de limoenschilletjes 1 minuutje in olijfolie. Blus met rum, doe er de passiepulp bij en laat 1 minuut doorkoken. Werk de saus op met vlokjes ijskoude boter.
4. Leg de kreeftenstaart (snijkant naar onder) en -scharen 5 à 6 minuten op de barbecue. Leg ze op de borden, kruid met peper en zout. Lepel er avocadoblokjes en lauwe passievruchtendressing bij. Werk af met tuinkers en serveer meteen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst