KookJij

Recept voor Gepaneerd kalfsgehakt met stoofpotje van ...

Een heerlijk gepaneerd kalfsgehakt met stoofpotje van ... recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
  2. > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Bereid het gehakt met het ei, chapelure, mosterd, venkelzaad, rozemarijn en zeezout meng dit alles goed onder elkaar. Maak er balletjes van of een andere vorm, wentel nogmaals in chapelure en bak deze in boter op een klein vuur krokant aan.
Aardappelen in kleine blokjes snijden.
Wortelen in schijven snijden.
Sjalotjes fijn snijden.
Champignons in schijven snijden.
Laat de boter smelten en voeg de aardappelen en wortelen toe, laat een tiental min. bakken door regelmatig om te spatelen.
Voeg de sjalotjes en champignons toe evenzeer de kruiden, witte wijn, citroen en fond laat dit alles op een zacht vuur gaar stoven.
Als laatste de rucola eronder mengen.
Enkele blaadjes eikenbladsla op het bord een kommetje erop en vullen met de hierboven groenten mengeling.
Het vlees erbij serveren en afwerken met balsamicodressing.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Chapelure = paneermeel

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst