KookJij

Gemarineerde asperge aardbeiensalade

Dit is een heerlijk toetje voor de ECHTE aspergeliefhebbers. Het is natuurlijk een beetje gewaagd om asperges ook voor een nagerecht te gebruiken maar met de aardbeien die je vaker als nagerecht aantreft in de aspergetijd is het een hele heerlijke combinatie. Reken op een half uur tot een uur marinade tijd.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gemarineerde asperge aardbeiensalade te bereiden

  1. Snijd de geschilde asperges in stukken van ongeveer 2 cm en kook ze ongeveer 10 minuten in water wat suiker spoel ze met koud water af.
  2. Snijd de aardbeien in 2 of vier stukjes al naar gelang de grootte en doe de uigelekte asperges erbij.
  3. Voeg de aardbeien likeur, asperge edik, limoensap en de fijngehakte basilicum toe en laat het geheel minstens een half uur marineren.
  4. Verdeel het over 4 glazen en garneer met slagroom en een blaadje basilicum.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst