KookJij

Recept voor Gehaktbrood

Een heerlijk gehaktbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Meng het gehakt met de losgeklopte eieren en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Voeg daarna de ui, knoflook, paprika, olijven en feta toe. Als het mengsel te nat is, voeg dan wat paneermeel toe. Kneed alles goed door elkaar tot een stevige massa wordt verkregen. Kook vervolgens de eieren en laat ze daarna goed schrikken onder koud stromend water. Daarna zijn ze eenvoudig te pellen. Verwijder de schil en zorg dat de eieren heel blijven. Smeer vervolgens een langwerpige ovenschaal licht in met boter en bestrooi deze met wat paneermeel. Vul de schaal voor de helft met het gehaktmengsel. Plaats hierop de gekookte eieren, bestrooi deze licht met 1 eetlepel paneermeel en dek deze weer af met het overige gehakt. Druk alles stevig aan. Dek de schaal daarna af met aluminiumfolie en bak het gehakt goudbruin en gaar in 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Verwijder na 20 minuten het aluminiumfolie en laat het gehaktbrood nog 10 minuten kleuren in de oven zonder aluminiumfolie. Neem het gehaktbrood daarna uit de oven en laat het geheel afkoelen. Keer het vervolgens voorzichtig om op een ruime schaal. Serveer met mosterd en radijsjes.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

A.M. Arts

A.M. Arts zegt:
:D idd, draai er kleine balletjes van, die bak ik ook altijd in de oven.(ovenschaal bekleden met bakpapier)
geabruining

geabruining zegt:
Leuk en lekker, lijkt me! Ook gezellig bij een feestje...:p:p:p
wouros

wouros zegt:
Recept staat al als Meatloaf sinds 2006 op de site en is van Nina Bonnet. Letterlijk overgenomen. Alleen de Nederlandse naam gebruikt!
Redactie KookJij
Anna

Anna zegt:
Prima, ook hebben we graag dat je de bronvermelding bij je recepten plaatst. De zalmmoot bv. staat precies hetzelfde op: http://recepten.mriweb.nl/
Groet,
Anna.
jacko

jacko zegt:
Anna sorry, even af geleid hier en dan maak je foutjes.
Ik hoop dat je het nu wel bevalt.
Anna

Anna zegt:
Jacko,
de ingredienten staan 2x vermeld? Maar geen bereiding.
Anna.
KookJij.
jan en truus

jan en truus zegt:
Lijkt me lekker, ga het beslist maken.Prettige jaar wisseling.
slaatje

slaatje zegt:
Lijkt me heerlijk, met een knoflooksaus en vers gebakken stokbrood. Ik ga het dit weekend maken maken, kan van te voren dus makkelijk. De rest van de groenten afmaken met een beetje ketjap lijkt me ook lekker. Ik laat het weten. Een gezellige jaarwisseling en een goed 2011. Groetjes Gerda :D:p:D
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Zie dat er een fout is gemaakt : de bereidingstijd is 2 UUR
tonny

tonny zegt:
Een erg lekker recept.;)
a.koop

a.koop zegt:
Was super lekker!:)
Willemien uit Canada

Willemien uit Canada zegt:
Ik doe er geen folie over en een half uur voor het klaar is haal het uit de oven leg er keukenpapier bij zodat het vocht er intrekt en als het vocht weg is het papier verwijderen en dan de saus erover van Dick Stolk heerlijk
dick stolk

dick stolk zegt:
als aanvulling op het recept kan je het gehaktbrood voordat het in de oven gaat, bedekken met een sausje van een half kopje ketchup, gemengd met een eetlepel mosterd en een eetlepel bruine bastertsuiker. Niet afdekken met folie en 50 minuten op 180 graden.
sya

sya zegt:
Ik las bij een ander recept over gehaktbrood dat het handig is om het halverwege de baktijd even het overtollige vocht af te gieten:)
Sjoerd

Sjoerd zegt:
De tijd klopt zeker niet!
Ik heb ook de oven warmer gezet en had ook ontzettend veel vocht in de schaal.
In 30 minuten krijg je het zeker niet bruin en gaar
Ik denk dat het zeker op 50 minuten moet.
eerder gemaakt via een ander recept en dit ging goed,ik had het gemaakt in een cakeblik en 45 minuten in de oven gehad.