Ik bedacht hier een variatie op met gehaktballetjes en veel groente. Prei,
wortel, rode en gele paprika, ananas en compleet gemaakt met een lekkere
saus.
Persoonlijk( man ook) vind ik rijst het lekkerst bij zo'n gerecht, maar omdat
de kleinkinderen straks mee eten en niet zo van rijst houden serveer ik er
mie bij. Voldoende voor 4 volwassenen en 2 kleine kinderen.
Ik heb niet de hoeveelheid paneermeel vermeld, omdat dat toch wel
afhankelijk is van alles wat je toevoegt en de grootte van het ei. Iedereen
voelt zelf wel of het gehakt de juiste consistentie heeft
									
Recept
« Terug naar recepten
					
						Gehaktballetjes 
						PT60M
					
          
           
          
					
						
							
																
						
            
  
  
  
  
  
						
					
					
					
				
			Gehaktballetjes
Je kent ze vast en zeker wel, de potten : "Chicken Tonight" saus met maar
weinig stukjes groente en ananas. Niks mis met de smaak en als basis heb
ik daar vroeger wel van geprofiteerd.
Weinig tijd?
Kipblokjes bakken, extra groente smoren, potje chicken tonight erbij , rijst
erbij en klaar.
            
            
					
									Recept van:
									Lidy Berkx
								
																
									Bereidingstijd:
									 60 min
								
								
									Personen:
									4 personen
								
								
									Categorieën:
									
										
								- > Hoofdgerechten - Vlees
									Bevat per éénpersoons portie:
                  																																																
								
								
									Waardering:
									
										
																			
								
																
									Herkomst:
									Nederland
								
																								
									Keuken:
									Europese
								
																								
									Bron:
									Eigen recept
								
																								
								
									Geplaatst op:
									
										
									
								
							Bereiding
Hoe Gehaktballetjes te bereiden
- Maak het gehakt aan met de gesnipperde ui, knoflook, gember, ei paneermeel en peper en zout naar smaak.. Kneed alles goed door elkaar en maak dan 1 klein balletje. Bak dit en proef.
- Nu kun je nog wat smaakmakers toevoegen .
- Rol balletjes ter grootte van een walnoot.
- Bak deze in olie in circa 10 minuutjes gaar en bruin.
- Haal ze uit de pan.
- Blancheer ondertussen de wortelreepjes 2 minuten, giet ze af en laat ze uitlekken.( vang blancheerwater op)
- Voeg olie toe en smoor de paprikareepjes, wortel en prei een viertal minuten.
- Voeg de ananas toe met het sap en laat even mee pruttelen.
- Roer de maïzena met 250 ml blancheerwater tot een papje.
- Voeg de ketchup, azijn en agavesiroop toe samen met het bindmiddel.
- Laat even pruttelen totdat alles de juiste dikte heeft.
- Voeg de balletjes toe en laat deze even mee verwarmen. Proef en voeg zo nodig nog ketjap of sojasaus toe.
 
                    





 
					