Recept
« Terug naar recepten
Gehaktballetjes in rode wijn met bleekselderij
PT30M
Gehaktballetjes in rode wijn met bleekselderij
Een heerlijk gehaktballetjes in rode wijn met bleekselderij recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Gehaktballetjes in rode wijn met bleekselderij te bereiden
Meng de ingredienten voor de gehaktballetjes in een kom goed doorelkaar en draai er kleine gehaktballetjes van.Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de balletjes rondom bruin en gaar (5 min.) Snijd ondertussen de bleekselderij en de winterwortel in stukken.Hak de ui en de teentjes knoflook fijn en fruit dit in de olijfolie in een koekepan.Voeg de stukken bleekselderij (+/- 2 cm.) en de wortel (+/- 1 cm.dik gesneden) en roerbak ze enkele minuten mee.Schep de groenten bij de gehaktballetjes in de braadpan en voeg de tomatensaus toe.Schep dit 1 min.lang om en schenk de rode wijn erbij.Doe als laatste de suiker en de laurierblaadjes in de pan en laat het gerecht nog 15 min.pruttelen.
toineke zegt: