KookJij

Recept voor Gegrillde kip uit Phoenix met Citrusboter

Voor mijn werk kwam ik in de negentiger jaren nogal eens in Phoenix (Arizona). Ik deed daar zaken met een collega en werd regelmatig uitgenodigd bij hem thuis. De familie stond bekend in de omgeving als lekkerbekken en dat was aan de kookkunsten van de vrouw van die collega goed te merken. Vooral de lokale keuken had hun aandacht. Dit is dan een gerecht van haar hand, dat ze zo vaak buitenshuis had uitgeprobeerd, tot ze het thuis precies kon namaken. Zo deed ze dat al jaren.
Recept van:
Bereidingstijd: 100 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Amerikaanse collega
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

  1. Spoel de kippendijen goed af en droog ze vervolgens met keukenpapier en bestuif ze met maizena en blaas / veeg / klop het surplus er af. Leg ze dan even apart.
  2. Maak een pasta van de ingredienten van de Arizona rub door ze langdurig te mengen en om te roeren in een kom.
  3. Smeer de kippendijen er mee in.
  4. Zet de oven terug in een stand van 180 graden Celsius.
  5. Leg de kippen dijen op een stuk bakpapier of alu folie in een ovenblik en zet dat in de oven gedurende 40 minuten en keer hem daarna om voor een volgende 30 minuten. Intussentijd maken we de citrus boter:
  6. Vermeng alle ingredienten voor de saus in een kom en klop dat goed door elkaar. Houd het warm, zodat de boter gesmolten blijft en blijf doorgaan met zo nu en dan omroeren.
  7. Geef er appelmoes bij en gebakken aardappeltjes. (dat was dan weer een idee van mij aan hun en nu eten ze dat nog zo)

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Mijn collega drinkt er een margarita bij (maar dat drinkt hij zowat overal bij), maar ik geef de voorkeur aan een frisse Chardonnay, die geen of beetje hout heeft gehad.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst