KookJij

Gegrilde vijgen met honingdressing

Een heerlijk gegrilde vijgen met honingdressing recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > BBQ & Grillen - Gerechten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Libelle
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Gegrilde vijgen met honingdressing te bereiden

1. Boen de citroenen goed schoon met heet water. Schil met een dunschiller en snij 1 schil in fijne reepjes. Pers de twee citroenen uit. Hak de basilicumblaadjes. Laat de peperbessen uitlekken, plet ze met een vork.
2. Meng het citroensap met 4 eetlepels olijfolie en de honing. Roer goed glad. Voeg er de peperbessen en het basilicum aan toe.
3. Halveer de vijgen, bestrijk de snijkant lichtjes met olie en leg ze 4 tot 6 minuten met deze kant op de barbecue.
4. Schik ze op een serveerschaal. Laat 30 minuten marineren alvorens op te dienen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst