KookJij

Recept voor Gado Gado met warme katjangsaus

Een heerlijk gado gado met warme katjangsaus recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: ....... personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Chinees-Indisch kookboek
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Bereiding

Maak eerst de warme katjangsaus:
Verwarm de olie en fruit daarin de ui glazig.
Voeg de knoflook en sambal toe, wrijf het stukje trassi fijn met wat water en doe het met de ketjap in de pan.
Doe de pindakaas en goela Djawa erbij, roer goed om.
Schenk de kokosmelk erbij, proef de saus en voeg naar smaak laos en zout toe.
Maak dan de Gado Gado en houd de saus warm.
Maak de bloemkool schoon, snijd de stronk weg en verdeel de bloemkool in niet te kleine roosjes.
Was de bonen.
Snijd de worteltjes in lange smalle repen.
Laat de bloemkool in weinig water met zout 8 á 10 min. koken, daarna uitlekken en afkoelen.
Kook de boontjes samen met de worteltjes met wat zout tot ze beetgaar zijn.
Was de komkommer, snijd twee keer overdwars door en snijd deze ook in lange repen, strooi er weinig zout op.
Doe de taugé in een vergiet en overgiet die met kokend water en laat dat uitlekken.
Snijd de eieren en tomaten in plakjes of partjes, verwijder eventueel het zaad van de tomaten.
Leg de bloemkool, prinsessenboontjes, worteltjes, stukken komkommer in een kring op de grote schotelen leg de taugé in het midden.
Schep wat van de warme Katjangsaus over en serveer direct.
Garneer met de partjes ei en tomaat.

Mijn kookverhaal (Gerda Lamers)

Bovenstaand recept is bij mij een onderdeel van een rijsttafel.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

slaatje

slaatje zegt:
Probeer maar Marja, je zult verstelt staan, niet van de groenten, lekker natuurlijk, maar in combi met de katjangsaus een traktatie. Groetjes Gerda :p:p:p
menj

menj zegt:
En deze klinkt ook super goed!!!!
Hartstikke bedankt voor het erop zetten.
Groetjes Marja;)
derbyke

derbyke zegt:
Klinkt heerlijk met verse groenten en pittige kruiden .
Groetjes van ons 3 :);):p