KookJij

Frisée Salade met Noten

Een heerlijk frisée salade met noten recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 75 min
Personen: 4 - 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
  2. > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Frisée Salade met Noten te bereiden

Oven aanzetten op 180 graden Celsius
*Beide slasoorten (van elk evenveel) klein gescheurd
*Sinaasappel-partjes uit de vliezen gehaald en gehalveerd
*Dressing gemaakt van het sinaasappelsap,azijn,mosterd,
knoflook,olijf olie extra virgine ,peper uit de molen en zout naar believen
*Pancetta plakjes uitgebakken en croquant laten opdrogen op keukenpapier
*De dikke plakken uien aan beide zijden insmeren met olijf olie en goud-bruin gaar griilen in de oven grill of grill-pan en met een beetje zout bestrooien
*De ontvliesde hazelnoten onder in de oven croquant laten
roosteren en dan de oven op 65 graden Celsius zetten
*De pancetta nog even in de lage stand in de oven na laten drogen

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

*De sla in een kom met de dressing goed omwoelen met de halve sinaasappel partjes
*De sla over de bordjes verdelen en hier op de hazelnootjes en de pancetta strooien.
*Elk bordje verrijken met 2 plakken gegrillde ui en nog eens peperen uit de molen

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst